Kam s drobnými


Kolik drobných se vejde do peněženky?

Peněženky Charleston jsou navrženy tak, aby byly co nejtenčí. Tato filosofie nemusí vyhovovat každému, nicméně zmírnit záplavu různých věrnostních karet a zbytečností, které v peněžence běžně nosíme je příjmná změna k lepšímu. Jakmile to vyzkoušíte, uvidíte, že nebudete schopni si v kapse představit svou starou peněženku natlakovanou k prasknutí. Tato filosofie s sebou ovšem nese i určité kompromisy. Například do Harlem jednoduše nedostanete starý formát občanského průkazu nebo technický průkaz od Vašeho vozu. Naše peněženky navíc pojmou jen omezené množství drobných mincí, ale brzy zjistíte, že je to tak lepší.

Dobře a kam je tedy dám?

Kam s drobnými? Do prasátka!

Odpověď je prozaická - do prasátka! Uvidíte, že si tento systém zamilujete. Harlem totiž pojme 5-10 běžných mincí a Broadway jich zvládne téměř dvakrát tolik. Obojí je zcela dostačující. Brzy ale zjistíte, že mít v peněžence více než 2-3 drobné mince není ideální. Sám již několik let aplikuji systém "vše pod 50 Kč jde do prasátka". Je to skvělé hned z několika důvodů:

  1. Nenosím s sebou zbytečnou přítěž a na peněžence nevzniká nevzhledné bříško (překrytá kapsa na drobné je u každé peněženky umístěna přímo pod kůží)
  2. Měsíčně v prasátku ušetřím i více než 1000 Kč a to většinu běžných nákupů platím kartou
  3. Neustále mám doma zásobu drobných pro kurýry a poslíčky
  4. Vždy je kam sáhnout, když vím, že budu někde platit např. za parkování a nikdy mi nedojdou drobné na nákupní vozíky

Stačí se jen naučit tento systém používat a během pár dní zjistíte, že je to perfektní způsob jak se netahat s nesmyslným množstvím mincí a navíc ušetřit poměrně hezkou částku. Po roce si tak můžete zajet třeba na hory nebo si udělat hezké Vánoce jen za drobné.

Po přibližně týdnu jsem si to tak oblíbil, že jsem dokonce začal vyhledávat platbu bankovkami namísto mincí. I když mám v mincích dostatečný obnos, raději zaplatím bankovkou a zbylé mince potom doma nasypu do prasátka. Při pohledu z druhé strany si díky tomu, že u sebe netahám tolik drobných, často i odpustím nějakou drobnost, kterou bych si za drobné mohl koupit. A tím koneckonců taky ušetřím. Dohromady jsem tak v prasátku za dva roky našetřil už přes 25 000.

Vyzkoušejte to taky. Klidně i s běžnou peněženkou, kterou právě máte. Uvidíte, že je to perfektní změna a za první ušetřené drobné si můžete udělat radost jednou z peněženek Charleston a posunout tak svou peněženku ještě o kus dál.

 


Napište komentář


Berte prosím na vědomí, že komentáře musí být před publikováním schváleny.