Naše peněženky jsou z italské kůže vyčiněné výhradně rostlinnými látkami


Peněženky z italské přírodní kůže

Vyčinění rostlinnými látkami může na první pohled vypadat jako špatné marketingové zaklínadlo, ale věřte mi, že rozdíly oproti kůži činěné chromem (resp. síranem chromitým) pocítíte na první pohmat. Pokud si myslíte, že na vás v článku čekají chemické vzorce a alchymistické detaily, nemusíte se bát. Mrkněte sami na souhrn výhod, které kůže činěná přírodní tříslovinou má.

V čem je rozdíl?

Transformace surové telecí kůže prostřednictvím rostlinných látek je proces, který se přirozeně děje velice pomalu. Tak, aby ze surové kůže vznikl materiál, který bude mít dokonalé vlastnosti, bude vysoce odolný a příjemný, je nutné použít metodu spojující starověké receptury s moderní technologií a pomalým plynutím času. V dřevěných sudech za využití přírodních taninů (tj. tříslovina - v podstatě výluh z kůry, dřeva, ovoce a listů) probíhá obdivuhodný proces, jehož výsledkem je prakticky perfektní useň s jedinou vadou: je silná a pouze hnědá… a to by byla trochu nuda. Kůže v našich peněženkách tedy podstupuje ještě barvení a několikeré broušení do maximální jemnosti a ideální tloušťky, resp. tenkosti.

Proč právě italská kůže?

Itálie se v Evropě stává solitérem ve výrobě přírodně činěných kůží. V našich peněženkách jsme chtěli použít pouze přírodní materiály připravené cestou, která co nejméně zatěžuje životní prostředí. Tak, aby byly použité kůže zdravotně nezávadné a zároveň v té nejvyšší kvalitě. Itálie byla tedy jasnou volbou.


Hlavní výhody italské kůže vyčiněné rostlinnými látkami?

  1. Přírodní vyčinění je šetrné k životnímu prostředí, což kromě zdravotní nezávadnosti znamená především to, že každá naše peněženka je 100% recyklovatelná
  2. Jde o staletími prověřenou, tradiční metodu výroby kůže, kterou zejména italové dovedli k dokonalosti
  3. V důsledku použití přírodních taninů jsou třísločiněné kožené peněženky jedinečné, s takřka vlastním životem: jejich povrch se mění, získává krásnou patinu, stářím zraje
  4. V přirozeném podání barev jsou třísločiněné usně nedostižné. 
  5. Je pocitově a kvalitativně na zcela jiné úrovni, než kůže činěná jiným způsobem

Nevýhody třísločinění

Abychom naši useň jen a pouze prvoplánově nechválili, je dobré zmínit i nevýhody, které s sebou třísločinění kůže přináší:

  1. Průměrná doba zpracování prostřednictvím třísloviny je výrazně delší. Prostě se semtam stane, že jsou některé naše peněženky vyprodány. Nejsme velkovýrobci a italové mají často lepší věci na práci, než nám dodávat pár čtverečních metrů dokonalé kůže. Raději dodají někomu jinému pár čtverečních kilometrů. Nedá se nic dělat :-)
  2. Snadno se zabarví v přítomnosti železa. Dávejte proto pozor, aby se Vaše peněženka nedostávala moc často do styku s montážním klíčem
  3. Výrobky z takto činěné kůže jsou bohužel dražší. Jsou kvalitnější, příjemnější, vydrží déle a jsou… prostě dražší.
  4. Běžnými metodami lze u tohoto typu úpravy kůže docílit pouze limitovaného množství barev.

Pamatujte, že díky tomuto způsobu úpravy surové kůže jsou naše peněženky šetrné k životnímu prostředí. A Vy, jako jejich budoucí majitelé, tím pádem taky :-)

Vyzkoušejte jednu z našich tenkých pánských peněženek a uvidíte, že těch pár “nevýhod” přírodně vyčiněné usně Vám nebude vůbec vadit.

 


Napište komentář


Berte prosím na vědomí, že komentáře musí být před publikováním schváleny.