Jak vybrat peněženku pro muže


Jak vybrat pánskou peněženku?

Peněženka je jedním z mála doplňků, které muž nosí u sebe prakticky neustále. Proto je vhodné se před jejím výběrem opravdu zamyslet. Bude mu stačit standardní, obyčejná peněženka, kterých je na výběr stovky druhů nebo je vhodnější mu dopřát něco výjimečného, co by doplnilo jeho styl a společenské postavení? Co od peněženky vlastně očekává? Co všechno v ní bude nosit? Chce s sebou každý den tahat obyčejnou prkenici o velikosti menší dodávky nebo je spíš příznivcem minimalistických a funkčních řešení? Výběr se snadno komplikuje… Mrkněte na pár tipů, které vám výběr pánské peněženky usnadní.

Velikost peněženky

Velikost peněženky je obvykle jedním z prvních problémů, které při výběru budete řešit. Typů peněženek není nepřeberné množství a jejich přehled jsme pro vás již zpracovali v předchozím článku.

Projděte si typy pánských peněženek v našem článku

Důležité je si uvědomit, co muž v peněžence v současné chvíli nosí a zda to všechno opravdu potřebuje. Skutečně tam musí mít účtenky z návštěvy restaurace z minulého měsíce? Nebo parkovací lístek z loňska? Často tam jsou. I běžně velká peněženka může díky těmto “nezbytnostem” nabobtnat do enormních rozměrů. Boule v kapse od kalhot nebo saka tak na sebe nenechá dlouho čekat. A to všechno zbytečně. Stačí udělat jednou za čas krátkou revizi obsahu peněženky a rázem zjistíte, že toho v peněžence ve skutečnosti potřebujete opravdu málo.

  1. Doklady - občanku, řidičák, kartu zdravotního pojištění
  2. Platební karty
  3. Pár nejčastěji používaných věrnostních nebo vstupních karet
  4. Papírové bankovky
  5. Pár drobných mincí (a často ani ty ne - přečtěte si náš článek o tom, kam s drobnými mincemi)

A to je vše. Nic víc není potřeba. Věřte mi. Cesta od peněženky, na kterou potřebujete speciální tašku, k peněžence moderního muže, která se mu vejde do kapsy vedle mobilu je jednoduchá.

Barva pánské peněženky

Barva peněženky je důležitá, nicméně maličko přeceňovaná charakteristika. Jistě, je vhodné mít peněženku sladěnou s ostatními doplňky. To platí dvojnásob, když muž chodí často ve formálním obleku. Stejně, jako je faux pas mít k obleku jinak barevný pásek a boty, není vhodné tasit na obchodním jednání fialovou peněženku. Jenže ruku na srdce - kolik takových jste kdy viděli? Valná většina výrobců peněženek pro muže se drží tradičních barev - hnědá, černá, šedá, béžová, tmavě modrá, zelená, a barevné excesy si nechává maximálně pro speciální limitované edice jako např. Product RED… Vnější strana peněženky by tedy měla mít střízlivě laděnou barvu, na tom se jistě shodneme. Vnitřní strana ale může být odvážnější. Proč by vlastně nemohla mít nějakou zajímavou, energickou barvu? Vnitřní strana je prostorem pro odlišení. Proto jsou naše peněženky uvnitř oranžové. Jednoduše je díky tomu poznáte. Je to náš podpis.

Materiál peněženky

O materiálu kvalitní peněženky nemá smysl příliš dlouze polemizovat. Kůže je jasnou volbou. Otázkou spíš zůstává, jakou kůži zvolit.

Jak poznat pravou kůži se dočtete v našem dalším článku.

My jsme zastánci broušené teletiny dovážené z Itálie. Tu potom vyčiníme a barvíme za použití rostlinných látek (tzv. vegetable-tanning), což má své výhody i nevýhody. Hlavní nevýhodou jsou poměrně vysoké náklady a dlouhá doba, kterou tento proces zabere. Hlavní výhodou je následná výdrž a zdravotní nezávadnost finální kůže. Telecí kůže díky broušení a rostlinnému vyčinění získá dokonalou tenkost, ohebnost, pružnost, jemnost a odolnost v jednom - prostě perfektní materiál.

Peněženka pro moderního muže

Velikost, barvu i materiál tedy již snad máte vyřešenou. Jak by ale celkově měla vypadat peněženka pro moderního muže? V čem by měla být výjimečná, zajímavá, zkrátka taková, aby byla zároveň krásná a funkční? Naše odpověď je jednoduchá - měla by být hlavně tenká, se slim-fit designem. Mrkněte na nabídku našich tenkých kožených peněženek. Ztenčete svou peněženku. Věřím, že si vyberete.


Napište komentář


Berte prosím na vědomí, že komentáře musí být před publikováním schváleny.